ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

ΡΕΘΥΜΝΟΥ - ΜΥΤΗ ΓΡΥΝΤΑ

+(30) 2831 027777

Τηλεφωνικό ΚέντροNews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ Δ.E.Υ.Α.ΡΕΘΥΜΝΟΥ

  • Home
  • Η Εταιρεία
Κεντρικά Γραφεία ΔΕΥΑΡ

ΔΕΥΑΡ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ρεθύμνου (Δ.Ε.Υ.Α.Ρ.) , συστήθηκε σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ν.1069/80 το έτος 1981 με το Προεδρικό Διάταγμα 375/81 μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνου.
Κεντρικά Γραφεία ΔΕΥΑΡ
Τα κεντρικά γραφεία της Επιχείρησης στεγάζονται στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού Ρεθύμνου , βόρεια του Κομβου Ατσιποπούλου στη θέση «Μύτη Γρύντα».

Υποκατάστημα της ΔΕΥΑΡ λειτουργεί επί της οδού Μοάτσου 5 , πλησίον του Δημοτικού Κήπου.

Επίσης η επιχείρηση διατηρεί γραφείο για την εξυπηρέτηση των δημοτών της Δημοτικής Ενότητας Αρκαδίου ,εντός του πρώην Δημοτικού Καταστήματος , στο Άδελε.

– Η ουσιαστική λειτουργία της ξεκίνησε το 1985 με στελέχωση της και με πεδίο ευθύνης την πόλη του Ρεθύμνου.

– Με το σχέδιο Καποδίστρια το έτος 1999 τα όρια διευρύνθηκαν με την προσθήκη των οικισμών του Βρύσσινα

– Με το σχέδιο ΚΑΛΙΚΡΑΤΗΣ έγινε συγχώνευση με την Δ.Ε.Υ.Α. Αρκαδίου και ανέλαβε την ευθύνη της διαχείρισης στις Δ.Ε. Νικ. Φωκά και Λαππαίων. Τα νέα γεωγραφικά όρια της Δ.Ε.Υ.Α. Ρεθύμνου έχουν συνολική έκταση 397,48 τ.χιλιομ. Η Δ.Ε.Υ.Α. Ρεθύμνου εκτός της πόλης εξυπηρετεί και 86 οικισμούς.

– Ο πληθυσμός βάσει της τελευταίας απογραφής του 2011 ανέρχεται σε 54.900 κάτοικοι , ενώ τους θερινούς μήνες λόγω τουρισμού σχεδόν διπλασιάζονται

– Ο αριθμός των υδρομετρητών σήμερα στο Δήμο ανέρχεται σε 45.200, ενώ οι συνδέσεις των ακινήτων με το δίκτυο αποχέτευσης ανέρχονται σε 28.000.

– Το σύνολο των ενεργών γεωτρήσεων και πηγών του διευρυμένου δήμου ανέρχεται σε 101.

– Στην πόλη υπάρχει εγκατάσταση Βιολογικού Καθαρισμού , η οποία εξυπηρετεί στην αιχμή της τουριστικής σεζόν 60.000 κατοίκους με μέγιστη ημερήσια παροχή 14.500 m3/d και μέση ημερήσια παροχή 11.000 m3/d.

– Οι κεντρικές υπηρεσίες στεγάζονται σε κτίριο που βρίσκεται εντός της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων .

– Επίσης λειτουργεί γραφείο εξυπηρέτησης πολιτών καθώς και ταμείο είσπραξης λογαριασμών στο κέντρο της πόλης (επί της οδού Μοάτσου) και στο κτίριο του Δήμου στο Άδελε (Πρώην δημοτικό κατάστημα Αρκαδίου)

– Η Δ.Ε.Υ.Α. Ρεθύμνου διοικείτε από 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο

– Το προσωπικό που απασχολεί η επιχείρηση ανέρχεται σε 81 άτομα , από τα οποία τα 68 είναι με σύμβαση αορίστου χρόνου.