+(30) 2831 027777 info@deyar.eu

Πορεία του έργου των έξι παραγωγικών γεωτρήσεων της ΔΕΥΑΡ.

Φεβ 12, 2019

Η ΔΕΥΑΡ στα πλαίσια της ενίσχυσης της υδροδότησης των οικισμών του Δήμου Ρεθύμνης εκτελεί το έργο «Ολοκλήρωση παραγωγικών γεωτρήσεων Δήμου Ρεθύμνου» προϋπολογισμού 388.000,00 ευρώ.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η τεχνική ολοκλήρωση των 6 ερευνητικών γεωτρήσεων που εκτελέστηκαν κατά το έτος 2017 (προϋπολογισμός έργου 152.000,00 ευρώ) σε 6 Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Ρεθύμνης και οι οποίες κρίθηκαν ιδιαίτερα επιτυχημένες, ως προς την ποσότητα της υδροφορίας τους.

Από τον περασμένο Δεκέμβριο ολοκληρώθηκε η γεώτρηση στην Αρχαία Ελεύθερνα, η οποία απέδωσε τουλάχιστον 50 κυβικά μέτρα ανά ώρα, σύμφωνα με την δοκιμαστική άντληση που πραγματοποιήθηκε.

Ωστόσο η δυνατότητα της υδροφορίας της, εκτιμάται ότι είναι πολύ μεγαλύτερη.

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε και η γεώτρηση στην Αμνάτο, στην τοποθεσία Καψαλιανά, η οποία απέδωσε 30 κυβικά μέτρα ανά ώρα, επίσης κατά την δοκιμαστική της άντληση.

Οι γεωτρήσεις αυτές όπως και οι υπόλοιπες 4 οι οποίες θα ολοκληρωθούν κατά σειρά αναγκαιότητας στα Δημοτικά Διαμερίσματα της Κυριάννας, του Άνω Βαλσαμόνερου, της Βιράν Επισκοπής και των Σαϊτουρών, έχουν ενταχθεί στην σχεδιασμό της ΔΕΥΑΡ για την κάλυψη των υδρευτικών αναγκών, όλων των οικισμών του Δήμου Ρεθύμνου.

Σημειώνουμε ακόμη, ότι έχει προταθεί στην Περιφέρεια Κρήτης και το έργο της πλήρους αξιοποίησης αυτών των 6 παραγωγικών γεωτρήσεων, με την κατασκευή των απαραίτητων υδρευτικών αγωγών και δεξαμενών, καθώς και της προμήθειας του αναγκαίου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, με προϋπολογισμό του έργου 1.488.000,00 ευρώ

Με την εκτέλεση και αυτού του έργου η ΔΕΥΑΡ εκτιμά ότι θα λυθεί το πρόβλημα ύδρευσης  των οικισμών του Δήμου Ρεθύμνης.

 

ΔΕΥΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΔΕΥΑΡ