+(30) 2831 027777 info@deyar.eu

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΡΑΑΕΥ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑΡ

Ιούλ 12, 2024

Συνεχίστηκε το πρωί της Τετάρτης της 10ης Ιουλίου η επιθεώρηση και ο έλεγχος λειτουργίας της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ρεθύμνου από τον Αντιπρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων, Προεδρεύοντα του κλάδου Υδάτων, Δρ. Δημήτριο Ψυχογυιό και το στέλεχος της Ρ.Α.Α.Ε.Υ. κ. Ιωάννα Σταυροπούλου.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης και οι συνεργάτες του, ενημέρωσαν επί του πεδίου τους απεσταλμένους της Ρυθμιστικής Αρχής για τον τρόπο λειτουργίας της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. τα σύγχρονα συστήματα παρακολούθησης και τηλεμετρίας καθώς και την εφαρμογή των πρότυπων μεθόδων εξοικονόμησης και παραγωγής ενέργειας με τον πρωτοποριακό για την Ελλάδα υδροηλεκτρικό σταθμό που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της δημοτικής επιχείρησης.

Τα στελέχη της Ρ.Α.Α.Ε.Υ. ενημερώθηκαν επίσης για το προηγμένο τεχνολογικά χημικό εργαστήριο της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. το οποίο είναι ένα από τα πέντε πιστοποιημένα που λειτουργούν στην χώρα μας, καθώς και για τις σύγχρονες μεθόδους επεξεργασίας των λυμάτων, την μονάδα κομποστοποίησης και παραγωγής προϊόντος κομπόστ που αποτελεί χρήσιμο λίπασμα για καλλιέργειες.

Αναλύθηκε επίσης ολόκληρο το πρόγραμμα έργων που εκτελείται από την Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. καθώς επίσης ο σχεδιασμός περαιτέρω εκσυγχρονισμού των μονάδων και των δικτύων σε ολόκληρη την έκταση του Δήμου Ρεθυμνης.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση του κλιμακίου της Ρ.Α.Α.Ε.Υ. στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. στην περιοχή Βιολί Χαράκι Ατσιποπούλου.

Η διαδικασία αυτή κατέδειξε, όπως επισήμανε ο κ. Δήμαρχος, ότι η Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. αποτελεί σήμερα μια σύγχρονη δημοτική επιχείρηση με οικολογικό αποτύπωμα, η οποία έχει αναπτύξει σημαντικές δυνατότητες στην διαχείριση των υδάτων και των υγρών λυμάτων.  Η δυναμική αυτή θα είχε ακόμα υψηλότερη αποδοτικότητα αλλά και προοπτική, αν ήταν εφικτό να προσληφθεί το απαιτούμενο προσωπικό που υπολείπεται και δει στελεχών επιστημονικά καταρτισμένων επί του αντικειμένου, όπως τονίστηκε στους εκπροσώπους της Ρυθμιστικής Αρχής, προκειμένου να συντάξουν την έκθεση τους.

Στην σύσκεψη και στην επιθεώρηση των εγκαταστάσεων, συμμετείχαν επίσης  ο Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου και Αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. κ. Δημήτρης Λελεδάκης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ρεθύμνου για θέματα υποδομών και μέλος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. κ. Στυλιανός Σπαντιδάκης, η Γενική Διευθύντρια της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. κ. Βέτα Γεωργιάδου και ο Διευθυντής Ανάπτυξης και Προγραμματισμού της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. κ. Μιχάλης Ρουσσάκης.                                                                                                                                                                                                                                                                 

ΔΕΥΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΔΕΥΑΡ