+(30) 2831 027777 info@deyar.eu

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ιούλ 12, 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λόγω του έντονου προβλήματος της λειψυδρίας και για την αντιμετώπιση των ελλείψεων, το Διοικητικό Συμβούλιο ΔΕΥΑΡ έλαβε τις κάτωθι αποφάσεις:

  • Αρ. αποφ. 163/2023 (ΑΔΑ:9ΓΕ0ΟΡΥΧ-6ΨΝ) Έκδοση απόφασης περί λήψης προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας και των δυσμενών επιπτώσεών της, βάσει του άρθρου 3 § 3.2 του Κανονισμού Λειτουργίας Δικτύων Ύδρευσης – Αποχέτευσης ΔΕΥΑΡ:

Στις περιπτώσεις αλόγιστης χρήσης νερού σε περίοδο λειψυδρίας και μη   συμμόρφωσης από πλευράς των δημοτών ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ:

  • Για τις οικίες ύψους 50,00 ευρώ, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης σε διπλασιασμό του και μετέπειτα σε προσωρινή διακοπή της παροχής νερού.
  • Για τις επιχειρήσεις ύψους 200,00 ευρώ, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης σε διπλασιασμό του και μετέπειτα σε προσωρινή διακοπή της παροχής νερού.

 

  • Αρ. αποφ. 213/2023 (ΑΔΑ:9Λ61ΟΡΥΧ-ΦΥΓ) Λήψη απόφασης για παροχή κινήτρων στους καταναλωτές προς αποφυγή της κατασπατάλησης του νερού ενόψει της διαφαινόμενης λειψυδρίας το καλοκαίρι του 2023 :

Α) Στις περιπτώσεις καταναλωτών που έχουν μειωμένη κατανάλωση νερού σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο θα γίνεται αναλογική έκπτωση στους λογαριασμούς νερού.

Β) Στις περιπτώσεις καταναλωτών που έχουν αυξημένη κατανάλωση σε σχέση με την

περυσινή θα χρεώνεται αναλογικά πρόστιμο ίσο με τη διαφορά της αυξημένης

κατανάλωσης.     

 

  • Αρ. αποφ. 232/2023 (ΑΔΑ:9ΥΣΩΟΡΥΧ-Ζ8Ρ) Επιβολή μέτρων στην αλόγιστη χρήση νερού άρδευσης σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνου που το δίκτυο ύδρευσης – άρδευσης είναι κοινό :

 

Για τη Δημοτική Κοινότητα Ατσιποπούλου (όπου το δίκτυο ύδρευσης – άρδευσης είναι κοινό):

Τη μείωση της χρήσης του αρδευτικού νερού κατά 50% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Σε διαφορετική περίπτωση θα ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ πρόστιμο ύψους 300 ευρώ, σε μη συμμόρφωση σε διπλασιασμό αυτού και μετέπειτα σε προσωρινή διακοπή της παροχής νερού.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΑΡ

ΔΕΥΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΔΕΥΑΡ