+(30) 2831 027777 info@deyar.eu

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ιαν 24, 2023

Την Τετάρτη 18/01/2023 στο Δημαρχείο Ρεθύμνου, ο Δήμαρχος κ. Γ. Μαρινάκης, ο Πρόεδρος Δ.Σ Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. κ. Βασίλης Θεοδωράκης και στελέχη της ΔΕΥΑΡ υποδέχθηκαν αντιπροσωπεία της Commission, των τεχνικών συμβούλων Jaspers καθώς και της Διαχειριστικής Αρχής του τομεακού προγράμματος ΠΕΚΑ 2020-2027 του Υπ. Περιβάλλοντος.

Τη διαδικασία παρακολούθησε και παρενέβη το στέλεχος της αρμόδιας διεύθυνσης της De Regio της Ε.Ε. κος Θάνου μέσω Zoom.

Στη διάρκεια της τεχνικής συνάντησης έγινε παρουσίαση του “ολιστικού” επιχειρησιακού σχεδίου για τη διαχείριση του κύκλου του αστικού νερού, που είχε εκπονήσει  η ΔΕΥΑΡ ήδη από τον Απρίλιο του 2021 και είχε καταθέσει τόσο στις εθνικές όσο και στις ευρωπαϊκές αρχές.

Το σχέδιο αυτό αναπτύσσεται σε 5 άξονες παρέμβασης με 20 δράσεις και έργα στους τομείς ύδρευσης- αποχέτευσης- διαχείρισης ομβρίων επανάχρησης νερού-  εξοικονόμησης ενέργειας και ψηφιακού μετασχηματισμού.

Με χαρά το καλοκαίρι του 2022 κατά την έγκριση του προγράμματος είδαμε την περιοχή του Δήμου Ρεθύμνης να συμπεριλαμβάνεται στις 4 περιοχές πανελλαδικά που έχουν επιλεγεί για την ανάπτυξη ολιστικών παρεμβάσεων και με περισσότερη ικανοποίηση ακούσαμε  την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του σχεδίου ύψους περίπου 52εκ. ευρώ, καθώς και την πρόθεση όλων των μερών να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχία του πρωτοποριακού αυτού εγχειρήματος.

Η ΔΕΥΑΡ χαιρετίζει την αποδοχή του σχεδιασμού της ως προς την ολιστική παρέμβαση καθώς και την απόφαση των ελληνικών και ευρωπαϊκών αρχών για τη χρηματοδότηση του.

Δηλώνει παράλληλα ότι θα συμβάλλει με κάθε τρόπο  στην επιτυχή έκβαση του πρωτοποριακού αυτού εγχειρήματος.

ΔΕΥΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΔΕΥΑΡ