+(30) 2831 027777 info@deyar.eu

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεκ 15, 2020

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Από το Υπουργείο Εσωτερικών εκδόθηκε η απόφαση Ένταξης στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» της πρότασης που υπέβαλλε η ΔΕΥΑ Ρεθύμνου με τίτλο «Βελτίωση Ενεργειακής Απόδοσης στις Υποδομές Ύδρευσης και Λυμάτων» προϋπολογισμού: 1.100.000 € προ Φ.Π.Α..

Το έργο περιλαμβάνει τα παρακάτω τρία (3) υποέργα:

 ΥΠΟΕΡΓΟ 1 προϋπολογισμού 600.000,00 € ΠΛΕΟΝ ΦΠΑ

 ΤΙΤΛΟΣ: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ»

Στην πρόταση αυτή προβλέπεται αντικατάσταση παλαιών αντλιών ύδρευσης και λυμάτων του συστήματος της ΔΕΥΑΡ, αντικατάσταση ηλεκτρικών πινάκων και εγκατάσταση συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας σε αυτούς, νέες καλωδιώσεις και πλήρη αυτονόμηση της μονάδας αερισμού του βιολογικού καθαρισμού.

  • ΥΠΟΕΡΓΟ 2 προϋπολογισμού  100.000,00 € ΠΛΕΟΝ ΦΠΑ

 ΤΙΤΛΟΣ: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΑΠΕ) ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΔΕΥΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ»

Στο υποέργο αυτό η ΔΕΥΑΡ θα προχωρήσει στην εγκατάσταση σε στέγη των εγκαταστάσεων της, φωτοβολταϊκού συστήματος, συνολικής ισχύος 100 KW.

  • ΥΠΟΕΡΓΟ 3 προϋπολογισμού 400.000,00 € ΠΛΕΟΝ ΦΠΑ

 ΤΙΤΛΟΣ: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ (ΜΥΗΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΑΠΕ) ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΔΕΥΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ»

Στο συγκεκριμένο υποέργο προτείνεται η εγκατάσταση, τοποθέτηση και λειτουργία Υδροηλεκτρικού σταθμού παραγωγής ενέργειας ισχύος 100 KW στην εγκατάσταση του βιολογικού της ΔΕΥΑΡ.

Η παραπάνω απόφαση χρηματοδότησης είναι η πρώτη πανελλαδικά μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και στοχεύει, μέσω της εξοικονόμησης ενέργειας, στον περιορισμό του σχετικού κόστους, γεγονός που θα συμβάλλει στη βελτίωση των οικονομικών στοιχείων της ΔΕΥΑΡ.

Η ΔΕΥΑ Ρεθύμνου θα ξεκινήσει άμεσα τις απαιτούμενες ενέργειες για την υλοποίηση του έργου αυτού το οποίο εντάσσεται σε ευρύτερο σχεδιασμό για την μείωση της ενεργειακής της δαπάνης.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

ΔΕΥΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΔΕΥΑΡ