+(30) 2831 027777 info@deyar.eu

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νοέ 20, 2020

Η Δ.Ε.Υ.Α. Ρεθύμνου κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα διενέργησε τακτικούς ελέγχους στα ανεπεξέργαστα λύματα, που καταλήγουν στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού. Ο έλεγχος γινόταν λαμβάνοντας 24ωρα ανεπεξέργαστα δείγματα από την είσοδο λυμάτων του Βιολογικού Καθαρισμού και με την μέθοδο της διενέργειας τεστ με την τεχνική της μοριακής ανίχνευσης του γενετικού υλικού του ιού, σε συνεργασία με εργαστήριο του Ρεθύμνου, ελέγχαμε πιθανή συγκέντρωση του ιού στο δείγμα.

Κατά τη διάρκεια των δύο προηγούμενων ελέγχων τα αποτελέσματα εύρεσης γενετικού αποτυπώματος του ιού στα λύματα ήταν αρνητικό.

Κατά τον τελευταίο όμως έλεγχο την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020 τα αποτελέσματα ήταν θετικά.

Μετά τη λήψη των αποτελεσμάτων ενημερώσαμε τον Ε.Ο.Δ.Υ. σύμφωνα με τα σχετικά πρωτόκολλα, προκειμένου να προβεί σε όποιες ενέργειες κρίνει σκόπιμες.

Η ΔΕΥΑΡ συστήνει να τηρούνται πιστά οι οδηγίες πρόληψης της μετάδοσης του COVID-19, όπως αυτές έχουν δοθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης μας ενημέρωσε σήμερα, ότι σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Δ.Υ., το ΕΚΠΑ και τις 4 Δ.Ε.Υ.Α. των μεγάλων πόλεων της Κρήτης θα ξεκινήσει άμεσα πρόγραμμα ελέγχου του ιικού φορτίου COVID-19.

Από πλευράς Δ.Ε.Υ.Α. Ρεθύμνου το πρώτο δείγμα θα αποσταλεί την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020.

 

ΔΕΥΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΔΕΥΑΡ