+(30) 2831 027777 info@deyar.eu

Αντικατάσταση μαντεμένιου αγωγού του 1960 στην οδό Δημοκρατίας Ρεθύμνου.

Νοέ 23, 2017

 

Η ΔΕΥΑΡ είχε προγραμματίσει να κάνει εργασία για αλλαγή σωληνώσεων το πρωί του Σαββάτου 18 Νοεμβρίου 2017. Επρόκειτο για έναν πεπαλαιωμένο αγωγό του 1960, ο οποίος βρίσκεται κάτω από τις πολυκατοικίες και συχνά δημιουργεί τεράστια προβλήματα, καθώς παρατηρούνται πολλές διαρροές νερού.

Αυτό τον αγωγό επιχειρήσαμε να αντικαταστήσουμε για να λύσουμε το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει. Ο μαντεμένιος αυτός αγωγός κατεβαίνει από τον Μασταμπά και φτάνει μέχρι το 2ο δημοτικό σχολείο. Είχαμε πάρει άδεια από το σχολείο για να κάνουμε τις εργασίες το Σάββατο και να έχουμε περιθώριο και την Κυριακή που θα ήταν κλειστό το σχολείο, για οτιδήποτε χρειαστεί.

Στο χώρο του σχολείου γινόταν η διακλάδωση των δύο αγωγών, τους οποίους έπρεπε να συνδέσουμε. Αποφύγαμε όλο το δίκτυο που περνά κάτω από τις πολυκατοικίες, το συνδέσαμε από την οδό Μοάτσου, περάσαμε την οδό Δημοκρατίας και φτάσαμε στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Επειδή ο αγωγός ο μαντεμένιος ήταν παλιός και προβληματικός αντικαθιστούσαμε κομμάτι – κομμάτι τμηματικά με το καινούριο δίκτυο.

Πρόβλημα παρουσιάστηκε όταν πήγαμε να κάνουμε τη σύνδεση του παλιού με τον νέο, καθώς η πίεση του νερού ήταν τέτοια, που δεν επέτρεψε να γίνει η σύνδεση. Υπήρξε μια τεχνική δυσκολία όπου τα συνεργεία με επίπονες προσπάθειες κατάφεραν να διευθετήσουν, επιτυγχάνοντας τελικώς την αντικατάσταση του μαντεμένιου αγωγού και τη σύνδεση του με το καινούριο δίκτυο.

ΔΕΥΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΔΕΥΑΡ