+(30) 2831 027777 info@deyar.eu

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΥΑΡ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΛΑΒΕΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ 28ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Απρ 29, 2020

Η Δ.Ε.Υ.Α Ρεθύμνου ενημερώνει τους δημότες τα κάτωθι :

Tην Τρίτη, 28 Απριλίου 2020, το σύστημα υδροδότησης της πόλης παρουσίασε βλάβες σε τέσσερα διαφορετικά σημεία της πόλης. Στον βασικό τροφοδοτικό αγωγό ύδρευσης της πόλης Καστελλάκια – Καλλιθέα και σε αγωγό τροφοδότησης της παλιάς πόλης. Οι βλάβες αυτές επηρέασαν σημαντικά την Παλιά Πόλη, την Καλλιθέα, τον Μασταμπά και τα Καστελλάκια.

Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΡ παρενέβησαν στον ταχύτερο δυνατό χρόνο με δεδομένο πως τα ανοιχτά μέτωπα ήταν πολλά, σημαντικά και ταυτόχρονα και μετά από συνεχείς προσπάθειες κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας, επισκεύασαν ένα προς ένα τα σημεία με προσπάθειες που διήρκησαν έως τις 12.30 τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας.

Στα δίκτυα δόθηκαν ξανά οι παροχές ύδρευσης και μετά την πλήρωση των δικτύων η υδροδότηση της πόλης αποκαθίσταται σταδιακά. Συνεργεία της Υπηρεσίας συνεχίζουν να βρίσκονται στις περιοχές για την αντιμετώπιση μικρότερων προβλημάτων που ανέκυψαν μετά από την επαναφορά των δικτύων.

Τα δίκτυα ύδρευσης σε όλο τον κόσμο, είναι δυναμικά και ευαίσθητα συστήματα τα οποίο εμφάνιζαν, εμφανίζουν και θα συνεχίσουν να εμφανίζουν και στο μέλλον βλάβες και φθορές. Και η απρόσκοπτη και συνεχής λειτουργία του επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες.

Μέρος των παραγόντων αυτών είναι αναμφισβήτητα και η παλαιότητα κάποιων δικτύων, πρόβλημα το οποίο ερχόμαστε να λύσουμε σε μεγάλο βαθμό με τις νέες εργολαβίες αντικατάστασης των παλαιών δικτύων ύδρευσης σε Καλλιθέα, Κολωνάκι και Κριάρη, οι οποίες έχουν δημοπρατηθεί και αναμένεται να εκκινήσουν άμεσα αλλά και με την εγκατάσταση του συστήματος τηλεμετρίας που θα μας επιτρέπει να παρακολουθούμε το δίκτυο υδροδότησης σε παρόντα χρόνο, εργασία που εκτελείται και ολοκληρώνεται σύντομα.

Αντιλαμβανόμενοι πλήρως την αναγκαιότητα απρόσκοπτης υδροδότησης συνεχίζουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διατήρηση της και για αυτό ζητάμε την κατανόηση των συμπολιτών μας. Θα συνεχίσουμε όπως κάναμε μέχρι τώρα να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα σε καθημερινή και 24ωρη βάση, με μοναδικό σκοπό την απρόσκοπτη παροχή του κοινωνικού αγαθού του νερού σε όλους τους συμπολίτες μας. Ζητάμε την κατανόηση των δημοτών.

ΔΕΥΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΔΕΥΑΡ