ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

ΡΕΘΥΜΝΟΥ - ΜΥΤΗ ΓΡΥΝΤΑ

+(30) 2831 027777

Τηλεφωνικό ΚέντροΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΔΕΥΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021 πραγματοποιήθηκε, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΡ, η ετήσια συνάντηση των εταίρων του έργου που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LIFE, με τίτλο “Νέα μέθοδος ενεργειακά αυτόνομης επεξεργασίας υγρών αποβλήτων και διαχείρισης βιοστερεών”.

Το έργο έχει ως στόχο την απομάκρυνση των αιωρούμενων στερεών από τα λύματα που εισέρχονται στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Ρεθύμνου, τα οποία αξιοποιούνται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, με τη μέθοδο της αεριοποίησης. Παράλληλα, λόγω της απομάκρυνση των στερεών από τα λύματα, μειώνονται οι ανάγκες της ΕΕΛ για κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Το Πρόγραμμα συντονίζεται από τον Καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης Δρ. Πέτρο Γκίκα. Εκτός από το Πολυτεχνείο Κρήτης και την ΔΕΥΑΡ, στο πρόγραμμα συμμετέχουν εταιρείες και Ινστιτούτα από την Ελλάδα, την Ισπανία και τη Μεγάλη Βρετανία.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του έργου, αναμένεται η ολοκλήρωση της εγκατάστασης των συστημάτων μέχρι το Φθινόπωρο. Ακολούθως θα γίνει εκκίνηση της λειτουργίας του συστήματος.

Περισσότερες πληροφορίες μπορεί κάποιος να βρει στην ιστοσελίδα του Προγράμματος: www.biosolids2energy.eu

 

              

 

 

Σας αρέσει το άρθρο; Μοιράστε το :