ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

ΡΕΘΥΜΝΟΥ - ΜΥΤΗ ΓΡΥΝΤΑ

+(30) 2831 027777

Τηλεφωνικό ΚέντροΠαρέμβαση του Δημάρχου Ρεθύμνου κ. Γ. Μαρινάκη για την Περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων Βιολογικού Καθαρισμού. - ΔΕΥΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

  • Home
  • Δελτία Τύπου
  • Παρέμβαση του Δημάρχου Ρεθύμνου κ. Γ. Μαρινάκη για την Περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων Βιολογικού Καθαρισμού.

Παρέμβαση του Δημάρχου Ρεθύμνου κ. Γ. Μαρινάκη για την Περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων Βιολογικού Καθαρισμού.

Τη Δευτέρα 11.10.2021 πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης διαβούλευση για  τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων της Μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων Ρεθύμνου.

Η διαδικασία αφορά:
α. τη δημοπράτηση του έργου μεταφοράς λυμάτων του πρώην Δήμου Αρκαδίου προς την ΜΕΛ.
β. τη διάθεση στη γεωργία του παραγόμενου προϊόντος της νέας μονάδας Κομποστοποίησης.
γ. την μεταφορά λυμάτων από οικισμούς του πρώην Δήμου Λαππαίων.

Στην τηλεδιάσκεψη εκτός του Δημάρχου κ. Μαρινάκη συμμετείχαν Στελέχη της αρμόδιας Δ/νσης του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την έκδοση των αποφάσεων, στελέχη της ΔΕΥΑ Ρεθύμνου, οι μελετητές της μελέτης Περιβαντολλοντικών επιπτώσεων καθώς και εκπρόσωπος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ως τεχνικός σύμβουλος της ΔΕΥΑ.

Με το πέρας της διαβούλευσης αποφασίστηκε να δοθεί άμεση προτεραιότητα στην έκδοση αδείας για την μεταφορά λυμάτων από την περιοχή Αρκαδίου, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η δημοπράτηση του έργου, το οποίο είναι ήδη ενταγμένο από τον Ιούλιο 2021 στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Μετά την ανάπτυξη την επιχειρημάτων από πλευράς κυρίως του Δημάρχου κ. Μαρινάκη, έγινε αποδεκτό από τα στελέχη του Υπ. Περιβάλλοντος, η επείγουσα ανάγκη παροχής αδείας για το έργο του Αρκαδίου και συμφωνήθηκαν τα επόμενα βήματα για την άμεση επίλυση του θέματος, προκειμένου να προχωρήσει η Δημοπράτηση, να αποφευχθεί η απώλεια της χρηματοδότησης και να δοθεί οριστική λύση στην διαχείριση λυμάτων των οικισμών του πρώην Δήμου Αρκαδίου.

Σας αρέσει το άρθρο; Μοιράστε το :