ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

ΡΕΘΥΜΝΟΥ - ΜΥΤΗ ΓΡΥΝΤΑ

+(30) 2831 027777

Τηλεφωνικό ΚέντροΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΔΕΥΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

  • Με απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ η χρηματοδότηση του έργου «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΣΤΕΛΛΑΚΙΑ – ΜΑΣΤΑΜΠΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ», προϋπολογισμού 1.350.000 ευρώ προ Φ.Π.Α..

Το φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει την κατασκευή αγωγού μεταφοράς πόσιμου νερού από τις δεξαμενές ΄΄Καστελλάκια΄΄ στις δεξαμενές ΄΄Μασταμπά΄΄ μήκους 3.300 μ..

Παράλληλα θα αντικατασταθούν τμήματα του δικτύου ύδρευσης σε διάφορα σημεία, συνολικού μήκους 9.430 μ..

  • Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κου Σ. Πέτσα εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» το έργο «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΑΡΚΑΔΙΟΥ – Ν. ΦΩΚΑ ΤΟΥ Δ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ», προϋπολογισμού 2.594.175 ευρώ προ Φ.Π.Α..

Στα πλαίσια του έργου αυτού θα κατασκευαστούν περίπου 6.900 μ. δίδυμου καταθλιπτικού αγωγού μεταφοράς λυμάτων. Το Σεπτέμβριο επίσης στο Εφετείο Χανίων εκδικάζεται η απαλλοτρίωση των αντλιοστασίων λυμάτων του Αδελιανού Κάμπου, ολοκληρώνοντας έτσι τη διασύνδεση των ακαθάρτων της Δ. Ε. Αρκαδίου με την Ε.Ε.Λ. Ρεθύμνου.

Επίσης θα υλοποιηθεί η προμήθεια και εγκατάσταση Μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων του οικισμού Ελεύθερνας Δήμου Ρεθύμνου.

Μετά και την ένταξη των παραπάνω πράξεων το σύνολο των χρηματοδοτούμενων από διάφορες πηγές χρηματοδότησης έργων που υλοποιεί η ΔΕΥΑΡ ανέρχεται σε 34.172.000 ευρώ προ Φ.Π.Α..

 

 

Σας αρέσει το άρθρο; Μοιράστε το :